Ben jij opzoek naar een studenten appartement in Nijmegen?

Nijmegen is natuurlijk een van de grootste studentensteden van Nederland. Studenten zitten over het algemeen krap bij kas en het is dus logisch dat veel studenten op zoek zijn naar een studenten appartement in Nijmegen. De studentenwoningen zijn over het algemeen klein en betaalbaar. Voor studenten zijn de studenten appartement in Nijmegen vaak erg populair omdat ze in het hartje van de stad zitten.

Hoe ziet de gemiddelde studenten appartement in Nijmegen eruit?

Een studentenwoning in Nijmegen bevat tussen de 10 en 23 vierkante meter. De kamer zit vaak in een pand met meerdere kamers. Je hebt dan een gezamenlijke keuken, badkamer, wasruimte en met geluk heb je internet en een gezamenlijke tuin. Je kamer is (vaak) voorzien van een wastafel. 

In de meeste gevallen moet jij je kamer zelf nog voorzien van meubels. Vaak is er genoeg ruimte voor een kleine bank, bureau met een bureaustoel, een kast voor je boeken en een kleine bijzettafel. Bij de kleinere ruimtes is het verstandig om de hoogte in te gaan en dus voor een hoogslaper te kiezen. Hier kun je dan mooi een bureau onderzetten. De studentenwoningen in Nijmegen zijn qua locatie altijd rondom de stad en scholen. Hierdoor kun je als student makkelijk alles bereiken met de fiets en/of de bus.

Wat zijn de kosten van een studenten appartement in Nijmegen?

De studentenwoningen kosten ongeveer tussen de 300 en de 700 euro. De kosten van een studentenwoning verschillen per locatie, grootte en voorzieningen die je aangeboden krijgt. Vaak is een studentenwoning all-in. Dit betekent dat het gas, licht en water bij de huurprijs inbegrepen zit. Het kan zijn dat je dan aan het einde van het jaar een eindafrekening krijgt die gedeeld wordt tussen alle bewoners van het pand. Op het moment dat je geen internet van de verhuurder krijgt komen hier ook nog kosten bij kijken. Het ligt er natuurlijk aan hoe fanatiek iedereen gebruik maakt van het gas, water en licht en hoe groot je internetpakket is, maar over het algemeen liggen de extra kosten tussen de 150 en 200 euro. Naast studentenwoningen in Nijmegen zijn er ook woningen in de omgeving van Nijmegen. Denk hierbij aan Beek of Groesbeek. Allemaal met de bus 20 tot 30 minuten reizen. Hier zullen de prijzen lager liggen dan in het centrum van de stad waar je alles dichtbij hebt.