Een huis kopen op Curaçao

Een huis kopen op Curaçao, een idyllisch eiland, wie wil dat nou niet? Prachtige stranden, lekker eten, mooi weer en fijne mensen. Heb je plannen om een huis te kopen op Curaçao of droom je daar al jaren van? In dit artikel lees je meer over de huizen op Curaçao en de bijkomende kosten wanneer je een huis koopt op het eiland.

Soorten huizen op Curaçao

Zoals in ieder land en iedere plaats van de wereld heeft Curaçao veel verschillende mensen op het eiland. Omdat er veel verschillende mensen zijn, zijn er ook veel verschillende woningen. Mensen met meer geld hebben een prachtig vrijstaande villa met meerdere slaapkamers en badkamers en een tuin met zwembad in de zon. Anderen hebben een appartement aan de rand van de stad met een balkon van een paar vierkante meter, voor iedereen is er wat.

Als je gaat verhuizen is het belangrijk om te kijken waar je wilt gaan wonen en in wat voor soort huis. Het is ook handig om eens naar een bepaalde wijk te gaan die je op het oog hebt. Wijken, straten en huizen kunnen er op foto’s heel anders uitzien dan in het echt. Ga eens naar het mogelijke huis, proef de sfeer en maak een praatje met de buren voordat je een definitieve beslissing maakt.

Heb je al een baan op Curaçao? Let dan ook goed op de reistijd van huis naar werk. Op Google Maps kan je de route zien maar het ervaren is heel anders. Wederom geldt hiervoor, rijdt eens de route van het mogelijke huis naar je werk om te kijken hoe dit bevalt.

Bijkomende kosten

Als je een geschikt huis hebt gevonden is het tijd voor de onderhandeling van de prijs. Er is een vraagprijs, hier kun je onder of boven gaan zitten en uiteindelijk kom je zo tot de verkoopprijs. De vraagprijs is echter niet het enige wat je als koper moet betalen. Vaak worden de woningen op Curaçao ‘kosten koper’ verkocht, dit houdt in dat de extra kosten die een koop met zich mee brengt voor de koper van het huis zijn.

Naast de kosten koper zijn er ook nog extra kosten die komen bij het afsluiten van een hypotheek, namelijk de kosten van de hypotheekakte. Ook deze kosten zijn voor de koper van het huis. Spaar een beetje extra geld en houd er rekening mee dat er extra kosten komen bij het kopen van het huis.