Extra opslag of kantoorruimte zonder verbouwing

Jarenlang droom je als ondernemer van de groei van je bedrijf. Het groeit en groeit en dan ineens komt er een moment waarop je kantoor en/of je opslag toch echt te klein wordt. En dan? Wat ga je dan doen? Een ander pand? Zeker een optie maar in de huidige markt niet de makkelijkste en zeker niet de goedkoopste. Huren wellicht? Heeft het pand dan alles wat je wenst? Of verbouwen? Dat geeft veel gedoe en overlast. Je kunt het ook eenvoudiger aanpakken door het plaatsen van een systeemvloer.

Wat is een systeemvloer?

Een systeemvloer is een vloer die zo is opgebouwd dat deze in de huidige ruimte geplaatst kan worden. Zo creëer je een verdieping in je ruimte die kan zorgen voor extra werkruimte en/of extra opslag ruimte. Een systeemvloer moet je zien als een mecano pakket. Het is opgebouwd uit stalen kolommen, vloerprofielen en constructieve vloerplaten. Wat het systeem zo fijn maakt is dat het vrijwel in elke ruimte past en de huidige constructie van het pand niet belast. Er hoeft niets vastgemaakt te worden in muren of vloeren. 

Diverse voordelen

Een ander voordeel is dat de vloer makkelijk is op te bouwen en ook weer meegenomen kan worden mocht je uiteindelijk toch verhuizen naar een ander pand of plaatsen op een geheel andere locatie. De systeemvloer is te verhuizen maar ook gemakkelijk uit te breiden dankzij het ‘mecano’ systeem. . Bijkomend voordeel is dat een systeemvloer op korte termijn gerealiseerd kan worden. Een afspraak met een professional is de eerste stap. Tijdens het gesprek en de rondgang door het pand wordt er geïnventariseerd wat voor systeemvloer het beste past bij de wensen van het bedrij

Op maat gemaakt

De systeemvloeren worden in eigen beheer geproduceerd en kunnen daardoor ook toegepast worden in grotere ruimtes waar grotere overspanningen nodig zijn of zwaardere vloerbelasting. Immers wordt de vloer dan op maat gemaakt en perfect dus voor uw bedrijf. Zie een systeemvloer als een entresol, een open ruimte wat erg ideaal is als kantoorplek of kantineruimte. Als opslag is het ook ideaal en er zijn dan ook weer diverse mogelijkheden. Een systeemvloer kan namelijk ook in meerdere lagen worden opgebouwd. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van de dure vierkante meters. Dit kan horizontaal (als in een vloer) maar ook verticaal (zoals een stelling). 

Kantooropstelling

In een kantooropstelling is een systeemvloer ideaal. De toegang tot de nieuwe verdieping is door middel van een stevige trap. Een balustrade zorgt ervoor dat men veilig kan werken en niet valt. In een magazijnopstelling is de toegang ook met een trap, is er een balustrade en kunnen er opslagstellingen geplaatst worden op de nieuwe vloer. Afhankelijk van de wensen kan een deel van de vloer ook zo ingericht worden dat een longreachtruck toegang heeft tot de vloer vanaf de begane grond. 

Financieel voordelig

Een systeemvloer biedt dus veel voordelen. Reken ook het financiële gedeelte. Gemiddeld is een systeemvloer in twee jaar terugverdiend als we het vergelijken met het huren van een extra ruimte of een grote verbouwing. Reken ook nog dat de vloer je bezit is en demontabel is en dus meegenomen kan worden. Dat maakt de systeemvloer ideaal voor iedereen!