Diensten

Het vinden van een juiste BOG makelaar voor uw project kan vaak een lastige opgave zijn. Daarom voorziet Ramparts u van de beste BOG makelaar voor het verkopen, aankopen of verhuren van uw bedrijfsonroerendgoed. Bekijk hieronder onze diensten. Heeft u vragen over onze diensten of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Werkzaamheden BOG makelaar

BOG makelaars zijn makelaars die gespecialiseerd zijn in commercieel onroerend goed. Commercieel vastgoed verwijst naar winkels, kantoren, industriële gebouwen, industrieel vastgoed en agrarisch vastgoed. Ook woningen die als vastgoedbelegging moeten worden aangemerkt, zijn bedrijfsvastgoed. Een BOG makelaar wordt ook wel bedrijfsmakelaar genoemd. Als bedrijfsmakelaar heeft u veelal te maken met ondernemers of investeerders (zoals pensioenen) en minder met particulieren. We kunnen eenvoudig de activiteiten van commercieel vastgoedmakelaars beschrijven om de aankoop, verkoop en verhuur van commercieel vastgoed te begeleiden. Onder deze verschillende activiteiten spelen commerciële makelaars een belangrijke rol in de bemiddeling tussen partijen.

 

Verschil met reguliere makelaars

Een belangrijk verschil met reguliere makelaars is dat commerciële makelaars complexe koop- en leasetransacties moeten afhandelen omdat de aandelen doorgaans groter zijn. Het kopen, verkopen of verhuren van bedrijfsonroerendgoed is niet zomaar te vergelijken met de normale woningmarkt, daar het doorgaans om complexere transacties gaat. Daarnaast hebben commerciële makelaars ook te maken met professionals die precies weten welk commercieel vastgoed ze willen. Met andere woorden, zakelijke makelaars hebben meer relaties met zakenmensen die de prijzen begrijpen. Commerciële makelaars in onroerend goed kunnen bijvoorbeeld te maken krijgen met detailhandelaren die meer doen dan alleen winkelhuur onderhandelen. Denk bijvoorbeeld aan een winkelier die het eerste jaar ook onderhandelt over eventuele verbouwingen of huurkortingen. Daarnaast kunnen commerciële makelaars ook een belangrijke rol spelen bij het verlengen van huurcontracten.

 

Waardebepaling

De waardering van bedrijfsonroerendgoed is voor een groot deel afhankelijk van de mogelijke huurprijs. De huurprijs van bedrijfsonroerendgoed is sterk afhankelijk van de locatie. Als de positie erg goed is, wordt dit een A locatie genoemd. Commerciële eigendommen op goede locaties zijn waardevoller omdat ze de voorkeur genieten van investeerders. De belangrijkste reden hiervoor is dat er meestal geen enkel probleem is bij het verhuren van een bedrijfspand op goede locaties. Deze waardebepaling is over het algemeen van toepassing op alle soorten vastgoedbeleggingen. Bij de verkoop van industriegrond, landbouwgrond of kantoren zal meer aandacht worden besteed aan de prijs van vierkante meters.

 

Afspraak maken

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

Wij zullen proberen om binnen 1 uur een reactie te geven op uw vraag.